Утро...страшно и възхитително

Добро утро, приятелю..да да, точно така - Добро утро!!! 
И нека всеки твой ден така започва - с обикновено добро утро :)...На 26 май аз се събудих много рано, около 6:10 сутринта. На балкона вече шетаха врабците. Те подскачаха напред назад и нещо бурно обсъждаха. Погледнах през прозореца, помислих си: "Дали да не изляза и да поснимам събуждащото се слънце." Но после реших да поспинкам още. И тъкмо започнах да заспивам, изведнъж леглото много силно се разтресе. Земетресение!!! Да, точно така. Подскочих, като попарена. Събудих и половинката. Набързо по един анцуг отгоре, чантата с документите и навън. Какво да кажа - Ами.. уплаших се. Хич не ги обичам тези люлеяния. Но какво да направим, природата си знае. Все се чудя - уж толкова човека е напред в науките. В космоса седят с години без да слизат, а едно земетресение не могат да предскажат. 
Ех... След суматохата, която настъпи в хотела, в който в момента сме, всички се разотидоха по стаите. Естествено, че вече не можеше да се говори за сън и спокойствие. В този момент забелязах, как слънцето започна да се надига отвъд планината. Това беше момента и мисля, че не сгреших.








 


Всеки човек на тази планета заслужава да има  добро утро и ден, и нощ, и живот. Когато се събудиш, приятелю, погледни през прозореца. Излез на балкона и послушай утрените птички. 
Вдъхни глътка от свежия утрения въздух. Света е прекрасен! 
Подарявам ти едно прекрасно незабравимо утро!



До скоро..!!! До следващото добро утро!!!

Коментари

  1. Определено е страшно ... Не го пожелавам на никой да изпита никое природно бедствие ...
    Но снимките са уникални Аля!
    И аз обичам сутрин, когато стана, а това винаги е рано, в 6, понякога и преди това, поглеждам навън, отварям прозореца, вдишвам от живеца навън!!! Наистина е неповторимо!!
    Пожелавам ти само възхитителни и усмихнати сутрини!!
    Сърдечни прегръдки мила Аля!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вилиолетке!
      Наистина е страшно, но когато видиш такова, страха си отива много бързо и забравяш, че точно преди няколко минути, си тичал по стълбите навън и сърдцето ти щеше да изкочи от страх и притеснение.

      Изтриване
  2. Така е,скъпа Аля,всеки ден трябва да благодарим,че сме на тази земя и че сме здрави,да се наслаждаваме на живота и да сме позитивни!Прекрасни кадри си запечатала въпреки уплахата,пожелавам ти да нямаш други такива страховити премеждия!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само да не забравяме, трябва да живеем с тази мисъл. Да се опитаме да сме позитивни и хората около нас ще са такива. Всичко е в нашите ръце. Съдбата може да бъде променена. :))) към по-добро!

      Поздрави от лятото!

      Изтриване
  3. Алечка, след всеки мрак идва утро, нали?! :) А понякога е най-красивото утро! Бъди винаги с него в душата си. :)
    Снимките са прекрасни, последната е просто...!
    Поздрави от България! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Последната ми е любима :))))
      След дъжда винаги изгрява слънце :)

      Изтриване
  4. Уау, Аля, не ми каза за това, което сте преживели...след последното земетресение преди 2 години направо още не мога да се отърся от шока и ужаса...Мразя това...Дори по телевизията като дават по света, превключвам, не мога да слушам...И снимките са страховити, дали зарад прочетеното...И все пак е добро утрото - щом сте живи и здрави! Гушкам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз мразя това състояние, Весенце. Но всичко отмина. Човек притежава способността да забравя лошите неща, стига да поиска.
      Прегръщам те!

      Изтриване
  5. Ох, не ги харесвам тия люлеения...
    Но снимките ти ги обичам. Добро да е всяко твое утро, Аура!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Много се радвам, че ти харесват. За мен е удоволствие. Поздрави!

      Изтриване
  6. Страхотни снимки ! Пълно безвремие ! Поздравления !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодораности и напълно си права!
      Поздрави и прегръдки!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации