Рибени гнезденца...
Една по-различна рецепта за приготвяне на риба
Продукти:
500 гр. филе бяла риба(аз използвах пангасиус)
400 гр.франзела(при мен 2 бройки)
200 гр.стар лук(в случая 2 глави)
500 мл прясно мляко
кашкавал или сирене
майонеза
магданоз
копър
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, рибата и зелените подправки на ситно. Всичко объркваме заедно в купа + сол,черен пипер. Франзелата се нарязва на шайби с дебелина около 3 см. Всяко пънче се накисва в прясното мляко(обръщаме от всяка страна 2 пъти). Леко се изтисква и се нарежда в намаслена тавичка. С помоща на чаена лъжичка притискаме средата на хляба,за да се получат нещо като чашки. Всяко гнезденце пълним с рибения пълнеж. Намазваме отгоре с майонезата. Запичаме около 40-50 минути. След което поръсваме със ситно настъргания кашкавал или сирене(както в моя случай).Допичаме до златисто,сервираме по желание. Аз избрах сос Тартар..
Добър Апетит!
Рецeптата е от руски сайт say7
Продукти:
500 гр. филе бяла риба(аз използвах пангасиус)
400 гр.франзела(при мен 2 бройки)
200 гр.стар лук(в случая 2 глави)
500 мл прясно мляко
кашкавал или сирене
майонеза
магданоз
копър
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, рибата и зелените подправки на ситно. Всичко объркваме заедно в купа + сол,черен пипер. Франзелата се нарязва на шайби с дебелина около 3 см. Всяко пънче се накисва в прясното мляко(обръщаме от всяка страна 2 пъти). Леко се изтисква и се нарежда в намаслена тавичка. С помоща на чаена лъжичка притискаме средата на хляба,за да се получат нещо като чашки. Всяко гнезденце пълним с рибения пълнеж. Намазваме отгоре с майонезата. Запичаме около 40-50 минути. След което поръсваме със ситно настъргания кашкавал или сирене(както в моя случай).Допичаме до златисто,сервираме по желание. Аз избрах сос Тартар..
Добър Апетит!
Рецeптата е от руски сайт say7
От къде ги намираш тези интереснотии, брей...:) Само пангасиуса ще заменя, от както четох в БГ Мама за реката, от която го ловят се отвретих и не купувам :(
ОтговорИзтриванеТо рецептата е с бяла риба...в момента имах пангасиус в наличност, та с него...Нещо и аз спрях да го купувам...
ОтговорИзтриване