Драники
Това е едно простичко ястие от картофи, но за сметка на простотата си е много вкусно. Доста е распространено на територията на бившия Съветски съюз. Няма да уточнявам от къде точно е тръгнало, защото всеки казва, че е негово.
Продукти:
1 кг картофи
2 яйца
млян черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренде. Аз използвах кухненския робот, защото така става по-бързо и картофите не почерняват. Изтискваме картофите от сока. Слагаме към тях яйцата, черния пипер, солта. Всичко хубаво се разбърква, може и с ръка. Загряваме олиото, със супена лъжица взимаме от сместа и я изсипваме в тигана. Леко сплескваме отгоре. Оформяме нещо като кюфтенца, като краищата не трябва да са равни. Драниките изглеждат като таралежчета, с търчащи на всички страни парчета картоф. Заради своя вид са ги нарекли - Драники. Все едно са надрани. Изпържваме и останалите по същия начин.
Сервираме топли със сирене и салатка по избор.
Добър Апетит!
Продукти:
1 кг картофи
2 яйца
млян черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренде. Аз използвах кухненския робот, защото така става по-бързо и картофите не почерняват. Изтискваме картофите от сока. Слагаме към тях яйцата, черния пипер, солта. Всичко хубаво се разбърква, може и с ръка. Загряваме олиото, със супена лъжица взимаме от сместа и я изсипваме в тигана. Леко сплескваме отгоре. Оформяме нещо като кюфтенца, като краищата не трябва да са равни. Драниките изглеждат като таралежчета, с търчащи на всички страни парчета картоф. Заради своя вид са ги нарекли - Драники. Все едно са надрани. Изпържваме и останалите по същия начин.
Сервираме топли със сирене и салатка по избор.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар